Användbara verktyg, hemsidor och prylar

Välkommen! På den här sidan har vi tagit fram en komplett lista på användbara verktyg, hemsidor och prylar vi kontinuerligt använder för att hålla oss uppdaterade kring allt vad teknik och prylar heter. Oavsett vilken nivå dina teknikkunskaper ligger på så garanterar vi att det finns massor med ny information för dig att hämta i listan.

Bland de tips vi delar med oss av nedan så hittar du bland annat:

  • Hemsidor som lär ut hur man  bygger sina egna mobilapplikationer
  • Internetbutiker som har de största sortimenten av prylar
  • Webbhotell som gör det möjligt att skapa en egen hemsida på bara några minuter
  • Specifika prylar som förenklar och gör din vardag trevligare
  • Podcasts och hemsidor (utöver Geekblogg) som ger dig spännande tekniknyheter

Vi hoppas att du hittar något nytt att fördjupa dina kunskaper inom, oavsett om det är några sköna prylar eller ett utvecklingen av din egen applikation. Kom ihåg att tekniken ständigt utvecklas och att även vi ständigt måste vilja lära oss nya saker. Ambitionen med den här listan är som sagt att hålla dig som är teknikintresserad uppdaterad på allt som rör teknik och prylar.

Verktyg för dig som vill skapa din första hemsida

I följande avsnitt har vi samlat massor med grymma verktyg som underlättar det för dig som vill lära dig mer om hemsidor. Med verktygen nedan så kommer du inom bara ett par dagar att kunna skapa din egen hemsida. Du kommer alltså inte behöva anställa några dyra programmerare utan kommer kunna göra den absolut största delen av arbetet helt själv. Vem vet, kanske kan du ta betalt för att hjälpa andra företag och personer med deras hemsidor.

Wordpress Logotype

WordPress.com – Världens populäraste CMS

WordPress är världens mest använda CMS (Content Management System) och vill du förstå hur majoriteten av alla hemsidor i världen är byggda så skall du läsa på om WordPress. I dagsläget drivs fler än 25% av alla hemsidor i världen med WordPress, vilket är otroliga siffror! Ett CMS är är ett system som används för att skapa och publicera innehåll på nätet. Just WordPress är superenkelt för alla att använda oavsett tidigare kunskaper. Det gör det möjligt för dig att skapa din egen hemsida på bara ett par minuter och faktum är att hela Geekblogg.se är byggt på just WordPress. I dagsläget drivs faktiskt fler än 25% av alla hemsidor i världen med WordPress, vilket är otroliga siffror!

One.com Webbhotell

One.com – Webbhotell som passar alla

Även om det är väldigt billigt att skapa en egen hemsida så är det inte helt gratis. Hos One.com så får du tillgång till ett bra webbhotell till ett av marknadens lägsta priser. One.com är ett av Europas största webbhotell och servar idag ca 1.000.000 kunder världen över. De erbjuder även en väldig smidig 1-klicks installation av WordPress, vilket gör att du kommer igång med din hemsida på bara några minuter.

Pssst... Du vet väl att du själv kan installera WordPress enkelt?

På One.com så hittar du en detaljerad och pedagogisk beskrivning på hur du enkelt installerar WordPress. När du väl installerat WordPress så tar det inte mer än ett par minuter att skapa ditt första blogginlägg eller din första informationssida till företaget.

Inleed.se – Ett webbhotell med grym support

För er som följt Geekblogg sedan tidigare så har vi lyft fram Inleed vid flera tillfällen. De är ett stabilt och erkänt duktigt webbhotell på svenska marknaden. För dig som vill läsa mer om Inleed så besöker du enkelt deras hemsida på www.Inleed.se.

Themeforest.net Logotype

Themeforest.net – Högkvalitativa WordPress-teman

När du kommit igång och börjat använda WordPress så kommer du inom kort vilja köpa ett tema som lämpar sig väl för ditt projekt. Temat är det som anger utseendet på din hemsida. Themeforest.net är den absolut bästa sidan för att hitta (fantastiskt) kvalitativa och snygga WordPress-teman. Fördelen med alla de teman du hittar på Themeforest är att varje tema går att anpassa till fullo. Ingen sida behöver därför vara den andre lik eftersom du enkelt kan konfigurera temat för ditt projekt. I regel så kostar dessa teman mellan 50-60 dollar (ca 4-500 kr) vilket är väldigt billigt med tanke på hur mycket du får för pengarna. Istället för att betala en webbyrå 10-15.000 kr för att ta fram hemsidan så kan du (på riktigt!!!) skapa en egen hemsida för under 1000-lappen.

Lär dig programmera hemsidor och applikationer

I dag så är programmerare det yrke som är absolut hetast på arbetsmarknaden. Eftersom hela världen står i inför en teknisk utveckling så söker svenska företag 1000-tals människor som kan vara med och effektivisera deras verksamheter. För dig som har ett teknikintresse (och inte är 65+) så finns alla möjligheter i världen att lära dig programmera. För dig som vill lära dig utveckla din egen mobilapplikation så har vi tagit fram en lista på kurser som lär dig just detta. Vi garanterar att du efter avslutat kurs kommer kunna skapa dina egna mobilapplikationer.

Treehouse Logotype

Treehouse – Lära dig programmera hemsidor och appar

Vi har själv provat på Treehouse och har rekommenderat Treehouse till vänner och familj under det senaste året! Oavsett om du kommit i kontakt med programmering tidigare eller inte så har Treehouse kurser som passar dig. På deras hemsida finns 100-tals berättelser om vanliga privatpersoner som utan någon tidigare kunskap fått anställning som programmerare efter att gått Treehouse-kurserna.

Treehouse kostar 25 usd/månaden, dvs ca 200 kr/månaden. Vi rekommenderar att du testar Treehouse gratis i 7 dagar och därefter bestämmer dig ifall du vill fortsätta eller inte. Vi är helt säkra på att du kommer vilja fortsätta din resa med Treehouse!

Prylar till hemmet och arbetsplatsen

Geekblogg har tipsat om prylar sedan ett par år tillbaka. I den här listan har vi dock valt att lyfta fram ett par prylar som passar alla och som aldrig blir omoderna. Vi försöker fylla på listan kontinuerligt så se till att besöka den här sidan igen framöver för att se fler härliga prylar till hemmet och arbetet.

Koppla av med en ljudbok

Koppla av med en ljudbok från Storytel

Efter en lång dag på jobbet, skolan eller liggandes sjuk i sängen så kan det vara skönt att få komma bort lite. Med en bra ljudbok så är det enkelt att släppa allt annat och försvinna bort i en magisk värld. Hos Storytel så finns 10.000-tals titlar att välja mellan. Deras app är också prisbelönad, vilket gör det betydligt smidigare och roligare att lyssna på ljudbok. Med deras prenumeration på 169 kr/mån så lyssnar du på hur många böcker du vill, varje månad.

Bra hörlurar till jobbet

Fokusera med bra ljud i ett par sköna hörlurar

Sitter du i ett öppet kontorslandskap eller sitter du på ett bibliotek och jobbar/studerar så är det nästan ett måste att sätta i ett par lurar i öronen. Med bra musik i hörlurarna så försvinner allt annat brus, så som skrikande barn, pratandes kollegor och tung trafik. Du kan således fokusera på ditt jobb och att prestera ditt bästa!

En bra kontorsstol håller dig effektiv längre

En bra kontorsstol gör dig effektivare

Det är bevisat att vi är effektivare när vi sitter vid ett skrivbord och arbetar än när vi sitter nedsjunkna i soffan eller sängen. En bra kontorsstol gör stor skillnad på hur länge du kan hålla dig pigg och hur länge du kan göra ett bra jobb samtidigt som den är skonsam mot din rygg, nacke och axlar. En bra stol kostar från 1000 kr och uppåt men är som sagt välinvesterade pengar.

Ha ett bra modem

Se till att ha ett BRA modem till ditt Internet

Har du ett teknikintresse så sitter du högt troligen uppkopplad mot Internet konstant. Oavsett om det är mobiltelefonen, surfplattan, TVn eller datorn så har du tillgång till Internet hela tiden. Att då ha ett medelmåttigt eller dåligt modem är ett stort misstag. Genom att lägga några hundralappar mer på ett kraftfullt modem så får du upp emot 20-30% mer i hastighet med din nuvarande uppkoppling.

En bra datorskärm skonar dina ögon

En bra skärm håller dina ögon pigga längre

Har du någonsin suttit vid en dålig skärm och sedan fått byta till en ny skärm så vet du hur stor skillnaden faktiskt är. En bra skärm låter dina ögon vila under tiden du arbetar, vilket gör att dina ögon är piggare längre. Idag är de flesta skärmar på marknaden bra, vilket gör att du kan få en riktigt bra skärm för mellan 1000-2000 kr. Har du därför en gammal skärm på skrivbordet är det verkligen dags att byta upp dig!